Brandverzekering

Verzekeringsmaatschappijen

Heb je de wetgeving feilloos toegepast? Heeft de brandweer zijn zegen gegeven? Uitstekend! Maar het werk is nog niet af…
Je verzekeringsmaatschappij kan immers nog bijkomende eisen opleggen, en dit onafhankelijk van de wetgeving of het advies van de brandweer. Waar de brandweer de veiligheid van de mensen vooropstelt, zal een verzekeringsmaatschappij focussen op de bescherming van de inboedel. Daarom zal de risicoanalyse van je verzekeringsmaatschappij niet altijd aansluiten op de wensen van de brandweer.

Zo zullen verzekeringsmaatschappijen bijvoorbeeld sneller aandringen op de installatie van sprinklers, omdat die vooral je goederen beschermen tegen schade. Raadpleeg dus zeker ook je verzekeringsagent, want een waterdichte brandverzekering is een must voor elke onderneming! Bedrijven die geen goede en helder geformuleerde brandverzekering achter de hand hebben, zijn ten dode opgeschreven. De schade ten gevolge van brand kan immers in de miljoenen lopen, en dan hebben we het niet enkel over de directe brand-, rook- of waterschade, maar vooral ook over de kosten om je productie terug op te starten en je positie in de markt te heroveren.

Wat dekt een brandverzekering?

Globaal genomen dekken brandverzekeringen schade aan het gebouw en de goederen in het gebouw. Het basispakket omvat normaal gezien de dekking van de algemene materiële schade, en de rook- en waterschade. Verder zijn er ook heel wat aanvullende dekkingen die zorgen voor een vergoeding van verschillende extra kosten die een schadegeval met zich meebrengt (reddingskosten, eventuele sloopkosten, schade aan derden, kosten ter bewaring van goederen gedurende een eventuele heropbouw, ...). Deze zijn meestal inbegrepen in de basisformule van de verzekeraar.

Voorts zijn er ook enkele optionele zaken waartegen men zich mits een extra vergoeding kan laten beschermen. Een voorbeeld hiervan zijn de indirecte verliezen zoals administratieve kosten, en tevens ook kosten ten gevolge van een verstoord productieproces. Elke verzekeraar heeft echter zijn eigen formule met meer of minder aanvullende en facultatieve dekkingen. Het is dus erg raadzaam goed uit te zoeken tegen welke zaken je mits betaling van het basisbedrag verzekerd bent, en ook welke formule jouw bedrijf het beste beschermt.

FAQ

Contacteer ons
 
SAGA Online Communication