Specialistenwerk

Brandveilig bouwen, een zaak van specialisten?

Brandveilig bouwen, een zaak van specialisten? Is de kans op een betere brandbeveiliging groter wanneer je enkel in zee gaat met gespecialiseerde partijen? Hmm, misschien wel, want kwaliteit is uiteraard een erg belangrijk gegeven. Een omkasting die goed bevestigd is, kan het verschil maken tussen beperkte brandschade en totale verwoesting. Ook kwaliteit die je misschien niet meer ziet nadat het gebouw volledig afgewerkt is, is van doorslaggevend belang.

Dit wil echter niet zeggen dat niet-gespecialiseerde bouwbedrijven niet in staat zijn om brandveilig te bouwen. De ingrepen die erbij komen kijken zijn in principe vrij eenvoudig uit te voeren. Of men een specialist inzake brandveilig bouwen in dienst heeft, is dus minder van belang, het gaat 'm om de mate waarin de kwaliteits- en de veiligheidsnormen nageleefd en gecontroleerd worden.

Bouwbedrijven die een meerwaarde leveren bij het opstellen van het ontwerp hebben steeds een streepje voor. Ze kunnen dit doen door architecten te helpen om die brandveilige ingrepen – in combinatie met het nastreven van de thermische en akoestische eisen – op een slimme manier te implementeren. Zulke ondernemingen kunnen flexibel inspelen op de situatie en kunnen op basis van hun ervaring erg specifieke oplossingen bedenken. Een goede uitvoering is in feite niets meer of minder dan het respecteren van de vooropgestelde kwaliteitsnorm.

FAQ

Contacteer ons
 
SAGA Online Communication